29. 7. –4. 8. 2024

Oulu, Finland

Oulu Priden Kulttuuri-iltamat

Huom. Tämä tapahtuma järjestettiin vuonna 2023!

Torstai 3.8.2023 klo 20.00–22.00
Tuba
Mannenkatu 2
Tapahtumapaikalle on esteetön pääsy.
K-18
Ei pääsymaksua

Oulu Priden Kulttuuri-iltamat

Tuba

Mannenkatu 2

Hae reittiohjeet →

JARKKO KORPUAN MINILUKUPIIRI: QUEER. SARJAKUVAJOHDANTO

Illan aluksi kokoontuu Jarkko Korpuan minilukupiiri. Piiri on lukenut Meg-John Barkerin ja Jules Scheelen teoksen Queer: Sarjakuvajohdanto (Eurooppalaisen filosofian seura 2023), ja jakaa lukukokemuksiaan yleisölle. Lukupiirin vieraana Emilia Laatikainen. Sukupuoli ja seksuaalisuus ovat alati yhteiskunnallisen väännön kohteena, mutta keskusteluun ei kannata sännätä ilman tietoa. Nykyaikana queer-teorian perusteiden tunteminen kuuluu yleissivistykseen. Queer esittelee queer-teorian, -aktivismin ja HLBTIQ-liikkeen historian ydinasiat helppolukuisena sarjakuvana. Lukija pääsee tutustumaan niin olennaisimpiin ongelmakohtiin kuin tärkeimpiin teoreetikoihinkin, kun inhimillisen sukupuolen ja seksuaalisuuden muuttuvuus piirretään esiin.

JENNY KANGASVUO: KYSY MITÄ TAHANSA BI- JA PANSEKSUAALISUUDESTA

Millaista oli elää biseksuaalina viisikymmentä vuotta sitten? Entä panseksuaalina tänään? Miksi bi- ja panseksuaalien seksuaalisuus on näkymätöntä: sitä pitää jatkuvasti selittää ja puolustaa, jolloin omat kokemukset jäävät toistuvasti ennakkoluulojen ja väärinkäsitysten varjoon. Jenny Kangasvuo on oululainen kirjailija ja kulttuuriantropologi, jonka erityisalaa ovat seksuaalisuus ja ruumiillisuus. Kangasvuon aihetta käsittelevä teos Bi- ja panseksuaalisuus (SKS) julkaistiin viime vuonna.

RUNOJA: SIIRI PUOLAKKA

Siiri Puolakka on nuori oululainen runoilija ja näyttämötaiteilija, unelmoija ja intohimoinen ihmisoikeuksien puolustaja. Toistuvia teemoja hänen teksteissään ovat yhteiskuntakriittisyys, mielenterveys ja sen ongelmat sekä vähemmistöasema. Synkkyysvaroitus! Puolakan raskaita runoja värittävät kuitenkin paitsi huumori ja ironia myös taistelutahto paremman huomisen raivaamiseksi.

YLLÄTYSVIERAS: ELTON JONI

Illan yllätysvieraaksi saapuu Korvenkylän ainoa ja oikea Elton Joni silmälasikokoelmansa ja “pianonsa” kanssa.

HOMOBINGO

Legendaarinen homobingo on taas täällä! Ilmainen osallistuminen! “Mahtavat” palkinnot! Numerot arpoo Kari Miettunen apulaisineen.

TRIO PLAANAOJA

Trio Plaanaoja on oululainen folkahtava indiebändi. “Aloitimme yhteisen taipaleemme loppuvuonna 2022. Pian menimmekin studioon purkittamaan ensimmäistä EP:tä ‘Mereksi muutin’. Kaikki kappaleet ovat kulkeneet jo pitkään säveltäjä-sanoittaja Jenni Miettusen mukana. Laulut saavat alkunsa luonnon rytmeistä, unista, siitä ehkä mystisestäkin voimasta joka kaikkialla virtaa. Tai sitten ihan vaan eletystä tai elämättömästä elämästä maanläheisellä temmolla, kaikella rakkaudella elämää kohtaan. Kokemuksista joita tarttuu mukaan, halusi niitä tai ei.” Kokoonpano: Jonna Konttinen (poikkihuilu, kitara, taustalaulu), Jenni Miettunen (kitara, basso, rytmit, taustalaulu) ja Tuula Väänänen (laulu).

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa! – Esteetön pääsy – Esteetön WC
Tilaisuuden tuottaa oululainen kulttuuriyhdistys Huutomerkki Yhteistyössä Oulu Priden kanssa.

Myös torstaina