29. 7. –4. 8. 2024

Oulu, Finland

Andy Warhol Goes Arctic

Huom. Tämä tapahtuma järjestettiin vuonna 2023!

2.8.2023–6.8.2023
Näyttely on avoinna ke-pe 11-18 ja la-su 11-17
Taidetalo Kulttuuripankki
Kajaaninkatu 8
p. 0405346601
Tapahtumapaikalle on esteetön pääsy.
Liput:
  • Oulu Priden/Setan/ILGAn jäsen 16 €
  • Aikuiset 19 €
  • Opiskelija, työtön, eläkeläinen, varus- ja siviilipalvelushenkilö 16 €
  • Lapset alle 12 vuotta maksutta huoltajan seurassa

Andy Warhol Goes Arctic

Taidetalo Kulttuuripankki

Kajaaninkatu 8

Hae reittiohjeet →

Maailman suurin Andy Warhol -julistenäyttely. Tule ja näe 140 alkuperäistä julistetta Oulun kesän huippunäyttelyssä!

ANDY WARHOL POSTERS

Andy Warhol (1928–1987) oli taidemaalari ja piirtäjä, valokuvaaja ja elokuvantekijä, joka julkaisi aikakauslehtiä ja kirjoja. Hän isännöi studiotaan Factorya, ja nosti siellä viihtyvät muusikot ja mallit julkisuuteen. New Yorkin kulttuurielämässä ei 1960–80 -luvuilla tapahtunut juuri mitään, missä Warholilla ei olisi ollut osuutta.

Warhol aloitti uransa 1940-luvulla graafisena suunnittelijana. Hänen esite- ja kirjakuvituksensa olivat suosittuja, ja hän esitteli niitä ensimmäisissä näyttelyissään.

Posters-näyttelyn julisteet ovat Andy Warholin suunnittelemia ja painoprosessissa valvomiaan teoksia. Julisteet ovat olleet esillä vuodesta 1964 lähtien, osana Warholin taidenäyttelyitä. Näyttelyt ovat kiertäneet gallerioissa ja museoissa eri puolilla maailmaa.

Muiden yhdysvaltalaisten poptaiteilijoiden tavoin myös Warhol suunnitteli kokonaisia julistesarjoja tilauksesta. Warhol ryhtyi suunnittelemaan julisteita myös newyorkilaiselle esittävän taiteen keskukselle Lincoln Centerille sekä Paris Review -kulttuurilehdelle. Hänen 1970-luvun alussa painamansa tapetit ovat erikoisuus. Silkkipainotekniikalla tapettipaperille tehdyistä teoksista kuuluisimpia ovat erivärisiä lehmiä ja Maon päätä kuvaavat tapetit.

Keräilijä Claus von der Ostenin hampurilaiselle Museum für Kunst und Gewerbe Hamburg -museolle lahjoittama Warholin julistekokoelma on lähes täydellinen. Siitä puuttuu vain noin kymmenen julistetta. Julistenäyttely on kiertänyt vuosien ajan ympäri maailmaa, mutta nyt se nähdään toistaiseksi viimeistä kertaa: Oulun näyttelyn jälkeen se menee tauolle 15 vuodeksi.