31. 7. –6. 8. 2023

Oulu, Finland

Päätukijat

Alko

Alko

www.alko.fi
Yhdenvertaisuus kuuluu kaikille.
Alkossa moni­muotoisuus on tasa­vertaisuutta riippumatta iästä, suku­puolesta, koulutus­taustasta, seksuaalisesta suuntautumisesta, kulttuuri­taustasta tai esimerkiksi uskonnosta. Erilainen osaaminen, kyvyt ja kokemus­taustat ovat meille työyhteisönä voimavara, jota meidän pitää osata hyödyntää. Jokaisella on oikeus tehdä töitä turvallisessa ympäristössä ja maailmassa.

Hukka – Enemmän elämää

Liikuntakeskus Hukka

www.hukka.net
Kuntoilua, kohtaamisia ja hyvän olon koti kaikille oululaisille – meille voit tulla juuri sellaisena kuin olet.
Hukka on jokaisen oululaisen oma liikunta- ja hyvinvointi­keskus, joka on liikuttanut ihmisiä jo yli 40 vuoden ajan. Kaikki alkoi Oulun ensimmäisistä squash-kentistä ja tänä päivänä tarjoamme asiakkaillemme vauvasta vaariin kaupungin laajimmat liikkumis­mahdollisuudet aina ryhmä­liikunta­tunneista tapahtumiin, palloilusta kunto­saliin sekä valmennuksista virtuaali­tunteihin.
Hukka on yhteisö, johon haluaa kuulua. Yhteisö, jossa tehdään oululaisista maailman onnellisimman maan onnellisimpia ihmisiä – yksi treeni, yksi kohtaaminen ja yksi päivä kerrallaan. Enemmän elämää ja hyvin­vointia niin sydämelle, mielelle kuin keholle ‒ nyt ja tulevaisuudessa.

Oulu Capital of Northern Scandinavia

Oulun kaupunki

www.ouka.fi
Oulun kaupungin arvot ovat: rohkeus, reiluus, vastuullisuus.
Oulun kaupunki on sitoutunut tasa-arvon ja yhden­vertaisuuden edistämiseen toiminnallisen tasa-arvon ja yhden­vertaisuuden suunnitelmalla, ja haluaa tukea asukkaidensa hyvinvointia.

Oulun yliopisto

Oulun yliopisto

www.oulu.fi
Oulun yliopisto on kansain­välisesti toimiva tiede­yliopisto, jonka erilaisista taustoista tulevat opiskelijat ja henkilö­kunta luovat moni­muotoisen opiskelija­yhteisön. Yliopistomme on sitoutunut yhden­vertaisuuden edistämiseen.

Kultatukijat

Cybershop – Pure love since 2003

Cybershop

www.cybershop.fi
Kotimainen Cybershop™ pyrkii omalla toiminnallaan edistämään ihmis­oikeuksien toteutumista, kaikille tasa-arvoisemmat ja yhden­vertaisemmat olosuhteet. Pride-aatteen mukaisesti juhlistamme etenkin Priden aikaan ihmisyyden moninaisuutta kampanjalla, “Pride Around the Year”. Sateenkaari­yhteisön arvot ovat Cybershop™ lähellä sydäntä!

JHL

JHL Oulun seudun aluetoimisto

www.jhl.fi
Olemme Suomen suurin julkisten alojen ammatti­liitto, jonka jäsenillä on noin tuhat ammatti­nimikettä. JHL puolustaa tinkimättä koko laajan ammatti­kirjonsa etuja ja oikeuksia. Tärkein tehtävämme on neuvotella jäsenilleen työehdot, kuten reilu korvaus ja työaika. JHL on tukenasi, olit sitten työssä, opiskelija, vakinainen, osa-aikainen, täysi­päiväinen, nolla­sopimuksella tai vuorotyössä.

Nokia

Nokia

www.nokia.com
At Nokia, we care about people. We create a culture of belonging and personal connection alongside industry-leading technology that helps the world act together.
Nokia is awarded by Workplace Pride as an ambassador in LGBT+ inclusion and by the Human Rights Campaign Foundation a score of 100% percent on the Corporate Equality Index thus, designating Nokia as a Best Place to Work for LGBTQ Equality.

S Arina

Osuuskauppa Arina

arina.fi
Osuuskauppa Arina on pohjois­suomalainen 3000 työntekijän ja yli 300 000 asiakkaan yhteisö. Kunnioitamme ihmis­oikeuksia ja edistämme yhden­vertaisuutta. Meille kaikki ihmiset ovat yhtä tärkeitä ja terve­tulleita. Olemme osa yhteistä, syrjimätöntä ja moni­muotoista S-ryhmää.

Oura

Oura Health

ouraring.com
Oura on mukana tukemassa yhden­vertaisuutta Oulussa. 🏳️‍🌈
Oura was founded in Finland with a singular focus: to improve the way we live our lives. Our promise is that we will always meet every person, where they are – as they are – to help guide them on their journey to discovering what’s within.

Gay Joe

Oy Hartwall Ab

www.happyjoe.fi
“Gay means happy, also in the dictionary.” – Gay Joe
Hartwallin Happy Joe -siideribrändin Gay Joe -tuote on yhden­vertaisuutta juhlistava, sateen­kaari­etiketillä varustettu omena­siideri, joka julkaistiin ensimmäisen kerran vuonna 2018. Gay Joe -siideriä on myynnissä rajoitettu erä Pride-tapahtumien ajan, ja Gay Joe -pulloista löytyy suosittua Happy Joe Cloudy Apple -omena­siideriä.
Happy Joe uskoo, että onni syntyy yksin­kertaisista asioista, ja kahden ihmisen välisen rakkauden pitäisi pohjimmiltaan olla aina yhden­vertainen, yksin­kertainen asia. Yhden­vertaisuus on tärkeä arvo, jota Happy Joe haluaa edistää. Siksi Happy Joe on mukana tukemassa työtä yhden­vertaisuuden toteutumisen eteen Oulu Priden kumppanina.

Vasemmisto Oulu

Vasemmisto Oulu

oulunvasemmisto.fi
Oulun Vasemmiston kunnallis­järjestö kokoaa oululaiset puolue­osastot yhteen ja muun muassa yllä­pitää suhteita valtuusto­ryhmään sekä järjestää erilaisia tapahtumia Oulussa. Kunnallis­järjestön johto­kuntana toimii kunnallis­toimikunta. Kunnallis­toimikunnan valitsee vuodeksi eteenpäin Vasemmisto­liiton Oulun kunnallis­järjestön syyskokous, jossa edustajina toimivat paikallisten puolue­osastojen valitut edustajat.

Hopeatukijat

Hiottu

Hiottu

www.hiottu.fi
Kun firman perustamis­ajatuksena on luoda työpaikka, jonka oven avaaminen ei aamuisin harmita, asettaa se odotuksia yrityksen koko olemassa­ololle. Siksi meillä on tavoitteena mukavuus: haluamme, että meillä on töissä mukavia ihmisiä, haluamme tehdä työtä mukavien asiakkaiden kanssa ja haluamme, että meidän ihmisemme saavat olla mukavissa projekteissa mukana. Töissä viihtymisen lisäksi meille tärkeää on vastuullisuus, sekä sosiaalinen ja taloudellinen että ympäristö­vastuullisuuskin.

Oulun Keskustanuoret

Oulun Keskustanuoret

keskustanuoret.fi/piirit/pohjois-pohjanmaa
Oulun Keskustanuoret on nuor­keskustan osasto, joka järjestää matalan kynnyksen tapahtumia ja ottaa kantaan paikallis­politiikkaan. Arvojamme ovat sivistys, yhden­vertaisuus ja kestävä kehitys. Meillä saat mahdollisuuden kasvaa vaikuttajana ja oppia järjestö­työstä. Bongaa meidät instagramista @oulunkeskustanuoret

SDP Oulun Demarit

Oulun Sosiali­demokraattinen Työväen­yhdistys ry

www.oulundemarit.fi
Oulun Sosiali­demokraattinen Työväen­yhdistys ry on aktiivisesti mukana paikallisessa päätöksen­teossa. Oulun kaupungin ja kaupunkilaisille tarjottavien palveluiden kehittäminen ovat sen tärkeimpiä tehtäviä. Yhdistyksellä on lukuisia luottamus­henkilöitä kunnallisissa päätöksenteko­elimissä.

Vihreät Oulussa

Oulun Vihreä Kunnallisjärjestö ry

www.vihreatoulussa.fi
Vihreää toimintaa, tapahtumia ja tapaamisia sekä vaikuttamisen paikkoja kaupunkilaisille järjestävät neljä vihreää oululaista yhdistystä: Oulun Vihreät, Oulun seudun Vihreät Naiset, Oulun Vihreät Nuoret ja Oulun vaali­piirin tieteen ja teknologian vihreät. Oululaisten yhdistysten katto­järjestönä toimii Oulun Vihreä Kunnallis­järjestö. Yhdessä olemme Vihreät Oulussa.

PAM

PAM Palvelualojen ammattiliitto ry

www.pam.fi
PAM on yksityisillä palvelu­aloilla työskentelevien ja opiskelevien ammatti­liitto ja työttömyys­kassa. Edustamme työn­tekijöitä mm. kaupan, siivous- ja kiinteistö­huollon ja hotelli- ja matkailu­alan työpaikoilla, parannamme työehtoja ja neuvottelemme työehto­sopimukset. Oikeuden­mukainen palkka ja työehdot kuuluu kaikille! Seuraa meitä @pampohjoissuomi

Muut yhteistyökumppanit

1bar

1bar Oy

www.1bar.fi
1bar:ssa viini, juoma­sekoitukset ja ihmiset kohtaavat

Ammattiliitto Pro

Ammattiliitto Pro

www.proliitto.fi
Ammattiliitto Pro tekee työtä tasa-arvoisen työelämän puolesta. Jokaisella on oikeus työelämään ilman häirintää tai syrjintää.

Amnesty

Amnesty International Suomen osasto

www.amnesty.fi
Ihmisoikeus­järjestö Amnesty kampanjoi tänä kesänä Prideilla lapsen oikeuksia kunnioittavan trans­lain ja ihmis­oikeuksien puolesta. Pidetään yhdessä ääntä sen puolesta, että lapsen oikeudet turvataan, kun uudesta laista suku­puolen vahvistamiseksi säädetään.

Ihku

Bar Ihku Oulu

www.barihku.fi
Bar Ihku – Kaikkien Ihku! Ihkussa tarjolla timanttista menoa aina ilta­päivän after work-drinkeiltä aamuyön tuntien hämyiselle tanssi­lattialle! Karaokessa pääsee starailemaan viikon jokaisena päivänä ja yökerhon huippu Dj:t hostaavat takuulla kaupungin kuumimmat bileet: Leviltä Helsinkiin asti! Tule ja tutustu – koe ja ihastu!

Buutti

Buutti

buutti.com
Buutti tarjoaa ohjelmisto­konsultointia ja IT-alan koulutuksia. Tavoitteemme on saada asiakkaillemme parempaa koodia ja työn­tekijöillemme parhaat mahdolliset työolot.

Elektrobit

Elektrobit Automotive Finland Oy

elektrobit.com
Elektrobit is an award-winning and visionary global supplier of embedded and connected software products and services for the auto­motive industry. A leader in auto­motive software with over 30 years serving the industry, Elektrobit’s software powers over one billion devices in more than 100 million vehicles and offers flexible, innovative solutions for car infra­structure software, connectivity & security, automated driving and related tools, and user experience.

Star – www.elokuvateatteristar.fi

Elokuvateatteri Star

www.elokuvateatteristar.fi
Star on oululainen elokuva­teatteri ja rakennuksen kankailla onkin näytetty elokuvia jo vuodesta 1938. Asiakkaiden ja työn­tekijöiden viihtyvyys, sekä moni­puolisten elokuvien näyttäminen on meillä etusijalla.

EXIT Pakopelit

Exit Oulu

www.exitoulu.fi
Olemme Exit Oulu, Oulussa toimiva pako­huone­yritys. Meillä on neljä toimi­pistettä, joissa on eri teemaisia pako­huoneita, kuten Vankila­pako, muinainen Egypti ja Saw. Meillä on yhteensä 13 huonetta joista löytyy jokaiselle jotakin!

Fotonordic

Fotonordic Oy

www.fotonordic.fi
Fotonordic on kameroihin ja kamera­tarvikkeisiin erikoistunut palveleva verkko­kauppa. Meiltä löydät kaiken tarvittavan elämäsi kuvaus­seikkailuihin, suuntautuivat ne sitten soille tai someen!

Heidi's Bier Bard

Heidi’s Bier Bar Oulu

www.heidisbierbar.fi/city/oulu
Heidi’s Bier Barissa koet aidon keski­eurooppalaisen After Ski -tunnelman, johon kuuluvat isot kuohuvat olut­kolpakot sekä pöydällä tanssiminen Oktoberfest-tyyliin. Kun tulet ovestamme sisään, astut suoraan aitoon itä­valtalaiseen After Ski -baariin. Sen riehakas After Ski -tunnelma ei voi olla tarttumatta sinuun, joten koet olevasi Alpeilla koko illan.

HellCat Tattoo

HellCat Tattoo

www.facebook.com/shamanarts
Työskentelen Oulussa Shaman Arts Tattoossa ja olen mielelläni taas tukemassa Pridea 😊 – Virve

huld

Huld

huld.io
Huld takes you beyond what the digital and physical world has to offer. Whether conquering space, reshaping consumer behavior, or innovating in the forest industry, we take on every project with pioneering thinking, technology, and design. Let’s rewrite the rules of what is possible.

Huutomerkki ry

Huutomerkki ry

huutomerkki.fi
Huutomerkki ry on kirjoittaja­yhdistys, joka edistää pohjoisen kirjallisuuden asemaa ja tuo esiin pohjoisia kirjoittajia. Yhdistyksen tuki­kohta on Oulussa.

Hyvän mielen talo

Hyvän mielen talo

www.hyvanmielentalo.fi
Hyvän mielen talo vahvistaa toiminnallaan ihmisten mielen hyvin­vointia, ennalta­ehkäisee mielen­terveyden häiriöitä ja tukee toipumista.

InnoConnections

InnoConnections

www.innoconnections.com
InnoConnections erikoistuu etsimään asiakkaita, yhteistyö­kumppaneita, maahan­tuojia, tukkuja, jakelijoita, jälleen­myyjiä ja muita kumppaneita Euroopan maista. Tarjoamme kansain­välistymis­palveluita yhteistyö­verkostomme kautta suomalaisille yrityksille ja organisaatioille.

Jodel

Jodel

jodel.com
Oulu Priden jodelkanava: @oulupride.

Kela | Fpa

Kansaneläkelaitos

www.kela.fi
Kansaneläke­laitos, Kela, hoitaa Suomessa asuvien sosiaali­turvaa eri elämän­tilanteissa.

Kure

Kure

www.kurestore.fi
Kure on vuonna 2017 perustettu suuri suomalaisen designin erikois­liike Oulun keskustassa, Kauppa­kortteli Pekurissa. Liikkeestämme löydät yli 80 suomalaisen brändin vaatteita, asusteita ja sisustus­tuotteita. Kuren taustalla häärää kolme nuorta suomalaiseen designiin hurahtanutta kaverusta, joiden tavoite on tarjota ja tuoda suomalainen design vahvasti katukuvaan.

Kulttuuri Valve

Kulttuuritalo Valve

www.kulttuurivalve.fi
Kulttuuritalo Valve, entinen Nuoriso- ja kulttuuri­keskus NUKU, on yksi Oulun seitsemästä kulttuuri­laitoksesta, joiden toiminta-ajatuksena on tuottaa kulttuuri­palveluja yhteis­työssä taiteilijoiden, taide- ja kulttuuri­järjestöjen sekä yhdistysten kanssa.

Kulttuurivoimala – Culture Power Station ry. Yhteisöllisen kulttuurin ja -taiteen keskus.

Kulttuurivoimala – Culture Power Station ry

www.kulttuurivoimala.fi
Kulttuurivoimala – Culture Power Station ry on yhteisöllisen kulttuurin ja -taiteen keskus. Toiminnan keskiössä on yhteisö-, ympäristö ja mediataide. Kulttuuri­voimalan toiminta on paikallista, kansallista sekä kansain­välistä.

Kummacon

Kummacon

www.kummacon.com
Oululaisittain outo kirjallisuus- ja populaari­kulttuuri­tapahtuma. Tapahtuman järjestää Studio Korppikela ry.

Kumppanuusvanhemmaksi

Kumppanuusvanhemmaksi

www.kumppanuusvanhemmaksi.fi
Kumppanuusvanhemmuus on yleistyvä ja monille ihmisille sopiva lapsi­perheellistymisen muoto. Se mahdollistaa vanhemmuuden jakamisen ilman vanhempien välistä rakkaus­suhdetta. Kumppanuus­perheissä vanhemmuutta jaetaan usein kahdessa kodissa lapsen syntymästä lähtien. Sateenkaari­perheet ry käynnisti syksyllä 2021 Kumppanuus­vanhemmaksi-hankkeen, jonka tavoitteena on tehdä kumppanuus­vanhemmuudesta tuttu ja turvattu perheellistymisen muoto.

Mallaskellari – Oulu

Mallaskellari

www.mallaskellari.fi
Mallaskellari is a new bar on Rotuaari in Oulu specializing in domestic craft brewery products. We serve draft beers from over 20 taps and the selection is constantly changing. Come and try the popular Titanikki tasting plate.
You can enjoy beers with retro games (NES, super NES, Sega Mega Drive, GameCube, Darts), Exit Oulu escape games or about 30 board games. Welcome to craft beer haven!

Mehiläinen

Mehiläinen

www.mehilainen.fi/
Mehiläinen on sosiaali- ja terveys­palveluita laadukkaasti ja asiakas­lähtöisesti tuottava yritys joka toimii Suomessa yli 110-vuotisella kokemuksella. Mehiläinen Oulu on täyden palvelun lääkäri­keskus, joka sijaitsee keskeisellä paikalla, Oulun ydin­keskustassa. Saman katon alta löytyy lääkäri­keskus, sairaala, työelämä­palvelut sekä hammaslääkärit.

Veeran Verstas – nuorten taidepaja

Nuorten taidepaja Veeran Verstas

www.veeranverstas.fi
Veeran Verstas on nuorille aikuisille suunnattu taiteiden, käden­taitojen ja itse­tuntemuksen työpaja. Verstaalla käytetään moni­puolisia luovia tekniikoita ja eri taiteen­alojen menetelmiä itse­tuntemuksen ja tavoite­työskentelyn välineenä. Verstas on paikka, jossa voi tulla omaksi itseksi yhdessä pajan muiden toimijoiden kanssa. Taide­pajaa yllä­pitää Veeran Verstas ry.

O'Diako

O’Diako, Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta

www.odiako.fi
O’Diako on Diakonia-ammatti­korkea­koulun opiskelija­kunta. Jäsenemme opiskelee sosiaali-, terveys-, tulkkaus- ja kirkonalalle.

Oulun Elokuvakeskus ry

Oulun Elokuvakeskus

www.oulunelokuvakeskus.fi
Oulun Elokuvakeskus ry on vuonna 1973 perustettu pohjois­suomalainen elokuva-alan kulttuuri­järjestö, jolla on myös valta­kunnallisia ulottuvuuksia. Toiminnan tarkoituksena on edistää elokuva­taiteen sekä elokuvan historian tuntemusta ja tutkimusta.

Oulun juhlaviikot

Oulun juhlaviikot

www.oulunjuhlaviikot.fi
Oulun juhlaviikot on kuuden festivaalin ja satojen tapahtumien kokonaisuus elokuussa. Oulun juhla­viikkoihin kuuluvat Elojazz, Oulunsalo Soi, Muusa­juhlat, Taiteiden Yö, Oulun Musiikki­video­festivaalit, Ilmakitaran­soiton MM-kisat ja Flow Productions. Vaihtuvassa ohjelmistossa nähdään mm. kuoro­päivä ja säestettyjä mykkä­elokuvia sekä lastenmusiikki­näytelmä ja akrobatiaa Oulun juhla­viikot esittää -sarjassa.

Oulun Kokoomus

Oulun Kokoomus

www.oulunkokoomus.fi
Oulun Kokoomus edustaa Kokoomusta Oulussa. Toimintaamme ovat terve­tulleita ihmiset kaiken­laisista taustoista. Emme ole minkään yksittäisen kansan­osan tai eturyhmän puolue, vaan aito kansan­liike, joka haluaa parantaa jokaisen suomalaisen asemaa ja hyvin­vointia. Kokoomuksella on kannattajia Suomen jokaisesta kolkasta ja tasaisesti eri ammatti- ja ikäryhmistä.

Oulu 2026 Euroopan kulttuuripääkaupunki

Oulun kulttuurisäätiö – Oulu2026

oulu2026.eu
Oulu on vuoden 2026 Euroopan kulttuuri­pääkaupunki teemalla kulttuuri-ilmaston­muutos. Kulttuuri-ilmaston­muutos yhdistää kulttuuria, taidetta ja teknologiaa yllättävälläkin tavalla, luo kohtaamisia ja synnyttää vuoro­vaikutusta. Oulu on eurooppalaisen kulttuurin näyttämö vuonna 2026 ja pohjoinen kulttuuri näkyy Euroopassa. Oulu2026 yhden­vertaisuus- ja moni­muotoisuus­strategian peri­aatteet rohkeus, moni­äänisyys, turvallisuus ja mahdollisuudet ovat perusta kulttuuri-ilmaston­muutokselle.

Oulun Musiikkivideofestivaalit

Oulun Musiikkivideofestivaalit

www.omvf.net
Oulun Musiikkivideo­festivaalit on maailman vanhin musiikkivideo­festivaali. Järjestyksessään 29. OMVF:it järjestetään tänä vuonna 25.–28.8. Luvassa on musiikki­video­näytöksiä, elokuvia sekä oheis­ohjelmaa, kuten jatko­klubit ja suosittu nykytaide­näyttely.

Oulu | Nuorisopalvelut

Oulun Nuorisopalvelut

www.nuortenoulu.fi
Nuorisopalveluiden tehtävänä on edistää lasten ja nuorten oikeuksien toteutumista. Niiden toteutumiseksi vahvistetaan lasten ja nuorten osallisuutta ja vaikuttamis­mahdollisuuksia, tuetaan heidän kasvuaan, itsenäistymistään ja yhteisölli­syyttään sekä niihin liittyvää tietojen ja taitojen oppimista.
Nuorisopalvelut edistää yhdenver­taisuutta ja tasa-arvoa sekä parantaa lasten ja nuorten kasvu- ja elinoloja. Toiminnan lähtö­kohtana on tukea kasvua, joka edistää ihmis­arvon ja ympäristön kunnioittamista sekä loukkaamattomuutta.

Oulun Seta

Oulun Seta

oulunseta.fi
Ylypeyttä jo vuodesta 1986 lähtien!

Oulun seudun Vihreät naiset

Oulun seudun Vihreät Naiset

www.vihreatnaiset.fi/oulu
Oulun seudun Vihreät Naiset luo yhteyksiä vihreästi ajattelevien naisten välille sekä edistää ja rohkaisee naisten yhteis­kunnallista ja poliittista toimintaa Oulun seudulla. Vihreä feminismi korjaa rakenteita siten, että syntyy kaikille reilumpi, syrjinnästä ja yleistyksistä vapaa yhteiskunta. Meille sukupuolen tulee olla lattia, jolta ponnistaa, ei katto, johon törmää.

Museo- ja tiedekeskus Luuppi

Oulun taidemuseo

www.ouka.fi/oulu/luuppi/oulun-taidemuseo
Oulun taidemuseon näyttely­ohjelmistossa näkyy moni­puolisesti oman alueen kuva­taide, erilaiset teemat, kokoelma­nostot, kotimaiset ajan­kohtaiset tekijät sekä kansain­väliset vierailijat. Näyttelyissä kaikki on periaatteessa sinun ja sinulle; tulkinnat, kysymykset, oivallukset, tunteet. Näyttelyiden lisäksi taide­museossa tapahtuu viikoittain – on ohjattuja työpajoja, taiteilija­tapaamisia, näyttely­esittelyjä, luentoja, eri taiteen alojen esityksiä sekä aina myös jotain uutta!

Oulun teatteri

Oulun teatteri

www.oulunteatteri.fi
Oulun teatteri on pohjoisen teatteri­taiteen koti, joka tarjoaa värikkäitä elämyksiä, oivalluksia ja unohtumattomia tarinoita. Olemme tulevaisuuteen suuntaava, kansallisesti merkittävä teatteri, joka uskaltaa nousta puheen­aiheeksi myös kurottamalla kohti uusia yleisöjä ja toiminta­tapoja. Teatteri tekee vuosittain 7–8 ensi-iltaa ja työllistää vakituisesti lähes sata henkilöä. Oulun teatterissa on käynnissä laaja yhden­vertaisuustyö. Olemme uudistaneet nimikkeemme sukupuoli­neutraaleiksi, valmistelemme parhaillaan yhden­vertaisuus­strategiaa ja koulutamme henkilö­kuntaamme tasa-arvoasioissa.

OYY – Oulun yliopiston ylioppilaskunta

Oulun yliopiston ylioppilaskunta

www.oyy.fi
Oulun yliopiston ylioppilas­kunta on noin 12 000 jäsenen julkis­oikeudellinen edun­valvonta-, koulutus- ja palvelu­järjestö. Arvojamme ovat avoimuus, rohkeus, vaikuttavuus, yhteisöllisyys ja kestävyys. Jokaisella on oikeus opiskella ilman häirintää ja syrjintää, ja teemme aktiivisesti töitä sen eteen.

Pohjois-Pohjanmaan Kansanmusiikkiyhdistys - kansanmusiikki ja kansantanssi

Pohjois-Pohjanmaan Kansanmusiikkiyhdistys ry

ppkyhdistys.net
Pohjois-Pohjanmaan Kansan­musiikki­yhdistys vaalii, esittää, tutkii ja uudistaa pohjois-pohjanmaan paikallista musiikki- ja tanssi­perinnettä. Yhdistys järjestää aktiivisesti konsertteja, koulutusta ja muuta toimintaa kaikille kansan­musiikista ja -tanssista kiinnostuneille. Teemme tänä vuonna ensimmäistä kertaa yhteis­työtä Oulu Priden kanssa ja olemme erittäin innostuneita siitä sillä haluamme näin tuoda kortemme kekoon meille tärkeän asian puolesta. Yhdistyksemme kantavia ajatuksia paikallisuuden ja lisäksi ovat mm. suvaitsevaisuus, osallistavuus ja ylisukupolvisuus.

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmistonuoret

Pohjois-Pohjanmaan Vasemmistonuoret

vasemmistonuoret.fi/piirijarjestot/pohjois-pohjanmaan-vasemmistonuoret
Pohjois-Pohjanmaan vasemmisto­nuoret on Oulun ja Pohjois-Pohjanmaan alueella toimiva poliittinen nuoriso­järjestö, jonka toimintaan ovat tervetulleita kaikki 13–30-vuotiaat vasemmistolaiset nuoret. Vasemmiston­nuorten keskeisiä arvoja ovat sosialismi, demokratia, feminismi, punavihreys ja kansain­välisyys. Nämä tavoitteet eivät ole toisistaan erillisiä, vaan ne muodostavat kokonais­valtaisen näkemyksen vapaammasta, inhimillisemmästä ja tasa-arvoisemmasta maailmasta.

QX

QX

www.qx.fi
QX on Pohjoismaiden suurin sateenkaari­media. Julkaisemme suomen- ja ruotsin­kielistä nettilehteä sekä ruotsin­kielistä paperi­lehteä. QX-perheeseen kuuluu myös netti­yhteisö Qruiser.com, nettikauppa QX Shop, QX Gaygaala sekä QX Gaymap.

Ruohonjuuri

Ruohonjuuri

www.ruohonjuuri.fi
Ruohonjuuressa olemme juuriaan myöten hyvän puolella. Tasa-arvoisuus on vahvasti osa meitä ja olemme ilolla mukana Pride-tapahtumassa liputtamassa ihmis­oikeuksien puolesta.

Sateenkaariperheet

Sateenkaariperheet ry

www.sateenkaariperheet.fi
Sateenkaariperheet ry on vuonna 1997 perustettu lasten­suojelu- ja perhe­järjestö. Se toimii Suomen sateenkaari­perheiden lasten ja vanhempien sekä perhettä suunnittelevien ja vanhemmuudesta kiinnostuneiden ihmisten kontakti­foorumina, vertaistuen tarjoajana, oikeuksien puolustajana, tiedon­välittäjänä ja edun­valvojana sekä perheiden kanssa työskentelevien ammattilaisten kouluttajana.
Sateenkaari­perheet ry toimii valta­kunnallisesti, ja tekee yhteis­työtä muiden perhe-, lasten­suojelu- ja ihmisoikeus­järjestöjen kanssa. Järjestö on Lasten­suojelun Keskus­liiton sekä Setan jäsen. Oulun seudulla vertais­toimintaa järjestää Oulun paikallis­tiimin vapaaehtois­työntekijät.

Voimavaraksi

Sateenkaariyhdistys Malkus / Voimavaraksi-hanke

www.voimavaraksi.fi
Järjestämme hengellisten ja uskonnollis­taustaisten sateen­kaari-ihmisten hyvin­vointia edistävää toimintaa. Valta­kunnallisia toiminta­muotojamme ovat mm. vertais­ryhmät, keskustelu­tilaisuudet, koulutukset sekä neuvonta­palvelu.

Seta

Seta

seta.fi
Seta on ihmisoikeus­järjestö, jonka tavoitteena on yhteis­kunnan kokonais­valtainen muutos, jotta ihmis­oikeudet ja hyvinvointi toteutuvat Suomessa ja kansain­välisesti riippumatta ihmisten seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä tai sukupuolen ilmaisusta. Seta on valta­kunnallinen katto­järjestö, jonka jäsen­järjestö Oulu Pride ry on. Valta­kunnallinen Seta tekee ihmisoikeus­työn ohella koulutus­toimintaa, nuorisotyötä sekä tukee jäsen­järjestöjen toimintaa.

Seta

Spellhovnd Tattoo

www.facebook.com/shamanarts
Hei, olen Toni Latva ja työskentelen tatuoijana Oulun Shaman Arts Tattoolla. Haluan olla mukana tukemassa Oulu Pridea

Njetworking

SocFri Oy / Njetworking

www.njetworking.com
The Njetworking office space is an all inclusive co-working space and shared office in town centre of Oulu.
Njetworking is so much more than just an office space you share with others but a community of entrepreneurs and individuals from multicultural backgrounds and all walks of life. Come and see it for yourself.

Tankotaivas – taivaallisen ihanaa.

Tankotaivas

www.tankotaivas.com
Tankotaivas on nais­omisteinen Hiukka­vaaran Kulttuuri­kasarmilla sijaitseva moni­puolinen tanko­tanssi­sali. Lajeihimme kuuluvat tanko­tanssin lisäksi ilma­jooga, ilma-akrobatia, twerk, tuoli­tanssi ja kehon­huoltotunnit.

Technopolis

Technopolis Oy

technopolisglobal.com/fi
Tarjoamme toimivia työ­ympäristöjä ja ensi­luokkaisen asiakas­kokemuksen vastaamalla yritysten ja ihmisten tarpeisiin nyt ja tulevaisuudessa. Koska muuntautuvuus on luonnollinen osa meitä.

Terveystalo. Kohti Parempaa.

Terveystalo

www.terveystalo.com
Vaikka valtavasti kehitystä onkin saavutettu, vielä monta askelta on edessä. Tiedostamme, että yhden­vertainen maailma ei ole vielä valmis. Se on jatkuva työmaa, jossa tehdään työtä sen eteen, että tulevaisuudessa kaikki voisivat olla vapaasti sellaisia kuin ovat – Terveys­talossa haluamme olla osa tätä muutosta.

Vinokino

Vinokino (Turun seudun Seta ry)

www.vinokino.fi
Turun seudun Seta ry:n järjestämä Vinokino on Suomen ainoa seksuaali- ja sukupuoli­vähemmistöjen tarinoihin keskittyvä elokuva­festivaali. Tänä vuonna varsinaisen festivaalin lisäksi järjestetään maksuttomia Pridekino-lyhyt­elokuva­näytöksiä yhteis­työssä paikallisten toimijoiden kanssa Pride-tapahtumien yhteydessä.

Kauneus alkaa hyvästä olosta – Virpi Väisänen

Virpi Väisänen

www.virpivaisanen.fi

Virpi Väisänen tarjoaa ammatti­taitoiset kosmetologi- ja maskeeraus­palvelut, miellyttävän ja rentouttavan hoito­ympäristön sekä huippu­tuotteet niin kaunistautumiseen kuin ihon ongelmiinkin.

Voimala 1889 Kortteliravintola

Voimala 1889

www.voimala1889.fi
Uudistunut kortteli­ravintola Voimala 1889 tarjoaa tapahtumia ja kulttuuria urbaanissa ympäristössä!
Voimala 1889 sijaitsee samassa piha­piirissä Tuba Food & Loungen ja Ravintola Rauhalan kanssa Ainolan­puiston kupeessa. Ravintolamme toimii moni­puolisena kulttuurin ja tapahtumien kehtona. Meillä pääset nauttimaan keikoista, jameista ja erilaisista kulttuuri­tapahtumista. Voimala 1889 toimii myös inspiroivana taide­galleriana vaihtuvien taide­näyttelyiden myötä.

Vuolle Poikien Talo

Vuolle Poikien Talo

www.poikientalo-oulu.fi
Oulun Poikien Talo on osa Vuolle Setlementin toimintaa. Toimimme 12–29-vuotiaiden poikien ja nuorten miesten parissa suku­puolen moninaisuus huomioiden. Toiminta­muotojamme ovat yhteisö-, ryhmä-, ja yksilötyö. Tuemme yksilöitä myös seksuaali­terveyteen, seksuaaliseen suuntautumiseen sekä sukupuoli-identiteettiin liittyvien kysymysten äärellä. Toimintamme pohjautuu sukupuoli­sensitiiviseen työ­otteeseen. Haluamme työllämme edistää yhden­vertaisuutta ja tasa-arvoa.

Vuolle Tyttöjen Talo

Vuolle Tyttöjen Talo

www.likka.fi
Vuolle Tyttöjen Talo on kaikesta syrjinnästä vapaa, 10–29-vuotiaiden tyttöjen ja nuorten naisten tila sukupuolen moninaisuus huomioiden. Toimintojen tavoitteena on tukea ja vahvistaa nuorten voimavaroja, mahdollistaa yhteisöl­lisyyden kokemuksia ja osallisuutta sekä tarjota tukea nuoren elämän haastaviin kohtiin. Tyttöjen Talon kantava ajatus on, että meistä jokainen on arvokas omana itsenämme ja että kaikilla ihmisillä on oikeus turvalliseen ja onnelliseen elämään.

Yrjänäisen Puutarha

Yrjänäisen Puutarha

www.facebook.com/YrjanaisenPuutarha
Hintassa, Oulujoen rannalla sijaitseva puutarha, jossa kasvatetaan ja myydään ryhmä- ja ruukku­kasveja, erilaisia amppeli-istutuksia, yrttejä, vihannesten taimia, omenoita, päärynöitä ja syyskasveja.