29. 7. –4. 8. 2024

Oulu, Finland

Turvallisuus­tiedote Oulu Pride 2022

Monien mielissä ovat Oslon, Helsingin pääkirjaston ja Lapuan viimeaikaiset tapahtumat. Me olemme tänä vuonna kiinnittäneet erityistä tarkkuutta turvallisuuteen ja pyrkineet minimoimaan mahdollisia uhkia. Mikäli törmäät jossain uhkaaviin tilanteisiin, olethan yhteydessä joko suoraan poliisiin (uhkat.oulu@poliisi.fi) tai Oulu Pride ry:n hallitukseen (hallitus@oulupride.fi). Olettehan yhteydessä matalalla kynnyksellä, poliisi on ammattilainen uhkien arvioimisessa.

Emme pidä ulkoisia uhkia todennäköisinä, mutta otamme silti niiden mahdollisuuden vakavasti huomioon. Todennäköisenä uhkana pidämme edelleen koronavirustartuntaa, vaikka sen vakavuus on rokotusten myötä vähentynyt.

Viikonlopun tapahtumien aikana ei rajoiteta osallistujien määrää, mutta Oulu Pride kehottaa kaikkia osallistujia muistamaan turvavälit. Mikäli tilaisuudessa ei ole mahdollista pitää riittäviä turvavälejä, kannustamme ihmisiä kasvomaskin käyttöön. Ethän tule paikalle jos olet saanut positiivisen koronatuloksen tai sinulla on vilustumiseen tai koronaan viittaavia oireita.

Puistojuhlassa on mahdollisuus käsien pesuun ja desinfiointiin. Paikalla on kemiallisia vessoja, joista yksi on inva-wc. Puistossa on myös ensiaputeltta.

Puistojuhlassa myydään ruokaa ja alkoholittomia juomia, mutta myös omat eväät ovat sallittuja. Siivoathan jälkesi ennen kuin lähdet.

Kulkueen aikataulu:

12:00 Kokoontuminen Mannerheiminpuistoon / Fully Synthetic Soul & AN-T
12:45 Suojelija ministeri Hanna Sarkkisen puhe
13:00 Kulkue lähtee liikkeelle
~13:30–14:00 Kulkue saapuu Hollihaan puistoon, ja puistojuhla alkaa

Puiston aikataulu:

14:00 Tervetuliaispuhe
14:20 K-Pop Show by BACKPAIN DANCE CREW
14:30 Fully Synthetic Soul & AN-T
15:00 Yasmine ry – Itämaista tanssia
15:20 Mustikkamaa – folkmusiikkia
15:45 Taika-Petteri ja Jakke-jääkarhu sekä Jaken ystävä Armas-karhu
16:00 House of Auer
17:00 Bändi X – folkmusiikkia
17:20 House of Auer

Puistojuhla päättyy klo 19:00.

Ajankohtaista