29. 7. –4. 8. 2024

Oulu, Finland

Puistojuhlan esiintyjät

Olet tervetullut meidän kaikkien Oulu Pride puistojuhlaan ja piknikille!

Tässä artikkelissa tarkempia tietoja puistojuhlan esiintyjistä. Katso myös puistojuhlan varsinainen ohjelmasivu. Alueella olevan telttakylän osallistujat näkyvät täällä.

Puistojuhla alkaa tervetuliaspuheella noin klo 14.00 kulkueen saavuttua kokonaisuudessaan Hollihaan puistoon.

14:20 BACKPAIN DANCE CREW
BACKPAIN DANCE CREW on Kpop-tanssicovereihin suuntautuva oululainen tanssiryhmä. Ryhmän ensimmäinen kokoonpano muotoutui vuoden 2018 lopussa johtajansa Joona Aartolan Kpop-tanssikoulun KPOPDANCEOULU tanssijoiden parhaimmistosta. Ryhmään on lisätty jäseniä tasaisen epätasaisin väliajoin ja tänä päivänä ryhmä koostuu 28:sta nuoresta tanssijasta Oulussa, Tampereella ja Helsingissä.

BACKPAIN DANCE CREW on suuruudenhullu ja se näkyy ryhmän esityksissä. Ryhmän tavaramerkki ja ylpeys ovat suuret lavakokoonpanot, joista tähän mennessä näyttävimmässä lavalla on yhtäaikaisesti yli 30 tanssijaa. Esityksissään ryhmä pyrkii räväkkyyteen ja vaikuttavuuteen sekä esiintymisasenteellaan että tanssivalinnoillaan.

Puistojuhlassa BACKPAIN DANCE CREW repäisee mukaansatempaavalla ja menevällä setillä, joka jää taatusti katsojien mieleen! Esityskappaleet ovat Kep1er – WA DA DA ja PSY – That That (prod.&feat. SUGA of BTS)

Voit seurata BACKPAIN DANCE CREWiä YouTubessa ja Instagramissa: @backpain_dc.

14:30 Fully Synthetic Soul & AN-T / DJ

15:00 Yasmine ry tanssinäytös
Yasmine ry:n ryhmät tarjoavat tuulahduksen itämaisen tanssin taiasta. Luvassa on sekä modernia ryhmäimprovisaatiotyyliä että perinteistä itämaista tanssia.

15:20 Mustikkamaa / Kansanmusiikkia
Kvääriä folkkia säröllä! Mustikkamaa on queer folk -yhtye, jonka soundissa yhdistyvät kanteleet, viulu, alttoviulu, sello, sähkökitara sekä kvääriys perinteiseen suomalaiseen sävelmistöön lauluja unohtamatta. Yhtyeessä soittavat Kuisma Asikainen, Leino Jylhänniemi, Havu Palviainen ja Maria Häkkinen.

15:45 Taika-Petteri ja Jakke
Taika-Petterin esityksessä Jakke Jääkarhun uutena kaverina on Armas Karhu. Petterin esitys sisältää vatsastapuhumista, jonglöörausta ja beatboxausta.

16:00 House of Auer
House of Auer on Vantaan betoniviidakosta Koivukylästä lähtöisin oleva uraauurtava kollektiivi, joka on vuodesta 2016 ammentanut inspiraatiota meemeistä, Tarja Halosesta ja itsepalvelupesuloista. Kollektiivi on järjestänyt omia Happy Auer- ja Discoteca Auer-klubejaan, sekä esiintynyt lavoilla ympäri Suomea, muun muassa Flow- ja Sideways-festivaaleilla ja Tavastian Lauantaidiskossa. Ouluun he tuovat uuden klubikonseptinsa Rajudiskon, ja luvassa on taattua camp-hulluttelua ja kimaltelevia rappiollisia homojytiä. Heillä on aina kivaa, jotta astu rinkiin!

17:00 Bändi X / Kansanmusiikkia
Bändi X on oululainen kansanmusiikkiyhtye, joka soittaa perinteistä tanssimusiikkia ylpeys edellä. Bändi loihtii energisellä ja luovalla otteella uutta näkemystä pelimannimusiikkiin. Tällä keikalla kaikki saavat tanssia tyylillään! Bändi X:ssä soittavat Osmo Hakosalo (viulu, pohjoismainen säkkipili), Aale Luusua (viulu) ja Jani Suvanto (cittern, kitara).

17:20–19:00 House of Auer

Puistojuhla loppuu klo 19:00.


Lisäksi alueella:

Puistojuhlan RPD:
Ohjelma järjestetään alueella olevalla skeittirampilla/sen alatasalla.

KPOPDANCEOULU on oululaisen opiskelijan Joona Aartolan vuonna 2018 perustama KPOP-tanssikoulu. Tanssikoulun tavoite on mahdollistaa Oulun alueella asuville katutanssin harrastamisen korealaisen populaarikulttuurin sävyttämänä riippumatta iästä tai tanssitaustasta. Tanssiharrastuksen saavutettavuus on tanssikoululle ensiluokkaisen tärkeää, minkä vuoksi tanssitunnit pyritään pitämään mahdollisimman matalakynnyksisinä, opettavaisina ja edullisina.

Tanssikoulu järjestää joka syksy ja kevät kursseja kolmessa eri taitotasossa: alkeet, jatko ja edistyneet. Loma-aikoina tanssikoulu tarjoaa workshoppeja, jotka ovat n. 2-3 tunnin mittaisia toisistaan riippumattomia tanssipajoja. Workshopissa opetellaan tanssin pääkohta, kuten kertosäe, yhden tanssitunnin aikana.

Puistojuhlassa tanssikoulu järjestää usein loma-aikoina ja tapahtumissa järjestämänsä KPOP-tanssipelin KPOP Random Play Dance tai lyhyemmin KPOP RPD. Tanssipeli on tunnettu, nopeatempoinen tanssipeli, jonka säännöt ovat helpot:

Alkutilanteessa osallistujat seisovat määrätyn alueen reunoilla. Kaiuttimista kuuluu ensin lähtölaskenta, jonka jälkeen alkaa soida tunnetun KPOP-kappaleen pääkohta kuten kertosäe. Jos osallistuja tuntee tanssin, edes sinne päin, voi hän siirtyä alueen keskelle tanssimaan sen yhdessä muiden kanssa. Musiikin vaimetessa osallistujat siirtyvät takaisin alkutilanteeseen sivulle ja kuuluu uusi lähtölaskenta. Sama kaava toistuu uudelleen.

Tansseja ei ole mitään tarvetta osata täydellisesti ja tanssista voi käydä tanssimassa vaikka vain osan. Peliin voi ehdottomasti osallistua myös katsojana ja kannustajana! Peliin osallistuaksesi tarvitset mukaasi vain itsesi, vesipullon ja sääkohtaisen varustuksen (jos paistaa aurinko: hattu, jos sataa: sadetakki). Peli kestää n. 40 minuuttia.

KPOPDANCEOULU Instagramissa: @kpopdanceoulu

Ruffle Army
Jättisaippuakuplaryhmä Ruffle Armyn yksisarvisneidot taikovat maagisia kuplia Oulu Priden puistojuhlassa klo 14:30–15:00 eri puolilla puistoa. Helsinkiläisellä Ruffle Armylla on puistojuhlassa myös myyntipiste klo 14:00–14:30 sekä 15:00–17:00. Pisteeltä voit ostaa sateenkaarevia koruja, Ruffle Armyn maahantuomaa ekoglitteriä sekä paikan päällä tehtävän ekoglittermeikin tai vedenkestävän ekoglittertatuoinnin Priden kunniaksi.

Huom. aikataulumuutokset mahdollisia.

Ajankohtaista