29. 7. –4. 8. 2024

Oulu, Finland

Oulu Pride juhlii yhdenvertaisuutta ja monimuotoisuutta 31.7.–6.8.2023!

Pohjois-Suomen suurin vuosittainen seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeustapahtuma Oulu Pride alkaa maanantaina 31.7.

Oulun Pride-viikon teemana on turvallinen tulevaisuus sateenkaarinuorille ja -lapsille. Yli 50 yksittäistä, ympäri kaupunkia ja verkossa järjestettävää tapahtumaa pitävät huolen siitä että monipuolista ohjelmaa on tarjolla lasten ja nuorten lisäksi kaikenikäisille.

Oulun nuorisopalvelut järjestää osana Pride-viikkoa sateenkaarinuorille erilaisia tapahtumia, kuten PrideSpacen, piknikejä, työpajoja ja bileitä. Lisäksi lapsille toteutetaan Sateenkaareva satutuokio yhteistyössä Pekurin kirjaston kanssa. Pride-viikon aikana tarjolla on myös maksutonta keskusteluapua sekä mielenkiintoisia verkkoluentoja.

Perjantaina rap-tutkija Inka Rantakallio, alias DJ SHY GRL vetää Kulttuuritalo Valveella paneelikeskustelun, jossa käsitellään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen roolia hiphopissa. Keskustelutilaisuudessa on mukana myös pitkän linjan skeittari Jarkko Poropudas.

Tapahtumaviikko huipentuu viikonlopun bileisiin: perjantaina 45 Specialissa on luvassa Oulu Pride Ballroom Takeover, jossa esiintyvät Vogue-ryhmä House of Ninja, manchesterilainen drag queen Gee Gee Van De Slay sekä DJ Illyana. Lauantaina Hollihaan puistossa järjestettävässä puistojuhlassa esiintyvät mm. Elsi Sloan, Havu & Kuisma, Fredrikan Hätävara, Kas Kan, DJ Jaffa ja Cultish djs. Ilta huipentuu Radisson Blu:ssa järjestettäviin pääbileisiin, joissa esiintyvät Club U-Haul, Barbitalo, Miss Lumiere sekä VJ LNA.

– Olen todella ylpeä tämän vuoden ohjelmistostamme, jota olemme suunnitelleet yhdessä hallituksemme sekä eri yhteistyökumppaniemme kanssa. Toivottavasti näemme taas runsaasti Pride-vieraita ja koko kaupungin sateenkaaren väreissä!, toteaa vuoden 2023 Oulu Priden tuottaja Topi Paananen

Lauantaina järjestetään myös perinteisiin kuuluva Pride-kulkue sekä kaikille avoin puistojuhla. Oulu Pride -kulkue kokoontuu tänä vuonna Kuusisaaren tapahtumapuistossa ja sen reitti ylittää Merikosken sillat ajorataa pitkin ennen saapumistaan keskustaan.

– On hienoa nähdä tämän reitin toteutuvan tänä vuonna. Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa, että reitin järjestyminen on mahdollista. Haluankin toivottaa kaikki sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia tukevat mukaan kulkueeseen, toivottaa Oulu Pride ry:n puheenjohtaja, Minna Pallari.

Katso koko ohjelmisto Oulu Priden verkkosivuilta:
https://ec2-16-171-20-238.eu-north-1.compute.amazonaws.com/ohjelma/2023

Oulu Pride kulkueen kartta 2023

Map data from OpenStreetMap

Ajankohtaista