29. 7. –4. 8. 2024

Oulu, Finland

Lehdistötiedote: Oulu Priden suojelijaksi Tytti Tuppurainen

Vuoden 2021 Oulu Priden suojelijaksi on nimetty Eurooppa- ja omistaja­ohjaus­ministeri Tytti Tuppurainen.

“Tasa-arvon on toteuduttava kaikkialla yhteiskunnassa. On meidän jokaisen tehtävä puolustaa tasa-arvoa ja ihmisoikeuksia kaikille. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien oikeudet on turvattava niin Suomessa kuin Euroopassa. Tämä on erityisen tärkeää tässä ajassa, jossa vuosikymmenten edistys uhkaa kääntyä taantumukseksi”, kommentoi ministeri Tuppurainen tuoreeltaan nimeämistään Oulu Priden suojelijaksi.

“Meille on suuri kunnia saada Tytti Tuppurainen Oulu Priden suojelijaksi. Ministeri Tuppurainen jatkaa Oulu Priden suojelijaperinnettä paikallisesti ponnistavista valtakunnallisesti merkittävistä poliitikoista”, iloitsee Oulu Pride ry:n puheenjohtaja Minna Pallari.

Oulu Pride -viikkoa juhlitaan tänä vuonna 2.-8.8. Pride-viikon pääteemana on sateenkaarevuus työelämässä, mikä näkyy mm. viikolla järjestettävinä rekrytointitapahtumana ja työelämäaiheisena seminaarina.

“Työ on iso osa ihmisen elämää ja siksi on hyvin tärkeää puhua myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen yhdenvertaisuuden toteutumisesta työelämässä. Jokaisella on oikeus tulla nähdyksi ja kohdelluksi tasavertaisena työyhteisön jäsenenä ja ammattilaisena työssään”, jatkaa ministeri Tuppurainen Oulu Priden teemasta.

Oulu Pride -viikko huipentuu lauantaina 7. elokuuta järjestettävään Pride-kulkueeseen ja koko kansan puistojuhlaan. Ministeri Tuppuraisen suojelijan puhe tullaan kuulemaan ennen Pride-kulkueen lähtöä. Oulu Pride ry toivottaa kaikki kynnelle kykenevät seuraamaan ja osallistumaan Pride-kulkueeseen.

“Olen iloinen että pääsemme viettämään Oulu Prideä vuoden tauon jälkeen. Minulle tuottajana on tärkeää se, että Oulu Pride tarjoaa monipuolista ohjelmaa, johon olisi helppo osallistua, senkin takia suurin osa ohjelmista on ilmaisia. Lukuisat yhteistyökumppanit edesauttavat laajan ohjelman toteuttamisessa, ja olenkin kiitollinen jokaisesta yhteistyökumppanuudesta”, kertoo Oulu Priden tuottaja Martu Väisänen.

Poikkeuksellisena Pride-kesänä Oulu Pride ry on sitoutunut turvallisuuteen ja noudattamaan viranomaismääräyksiä niin tartuntalain kuin yleisen turvallisuuden kohdalla.

Lisätietoja:
Minna Pallari
Puheenjohtaja, Oulu Pride ry
+358 50 467 6944
minna.pallari@oulupride.fi

Oulu Pride ry on syksyllä 2018 perustettu yhdistys, joka organisoi Oulu Pride -tapahtuma­viikon.

Yhdistyksen tarkoitus on edistää ihmis­oikeuksien toteutumista ja työskennellä kaikille tasa-arvoisen ja yhden­vertaisen Oulun puolesta. Prideaatteen mukaisesti juhlistamme ihmisyyden moninaisuutta sekä lisäämme tietoutta seksuaali- ja sukupuoli­­vähemmistöistä.

Olemme valtakunnallisen Setan jäsenjärjestö ja Oulun Setan yhteistyökumppani.

Oulu Priden suojelijana vuonna 2019 toimi Jenni Pitko ja vuonna 2018, Oulun Seta ry:n järjestäessä tapahtuman, suojelijana toimi Hanna Sarkkinen.

Ajankohtaista