29. 7. –4. 8. 2024

Oulu, Finland

Priden merkitys

Priden viestissä minua koskettaa eniten se, että jokainen meistä saa elää elämäämme juuri sellaisena kuin olemme. Pride muistuttaa siitä, että meistä jokainen on arvokas omana itsenään. Se tunne on voimauttava ja vaikuttava.

Ahtaat muotit ovat murenemassa ja monille nuoremmille ihmisille sukupuolten moninaisuus on jo itsestäänselvyys. Matkaa on kuitenkin vielä paljon. Translakiin on tehtävä merkittävä uudistus, ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia tulee parantaa edelleen määrätietoisesti.

Vähemmistöjen kohtaamisessa niin viranomaisten, asiakaspalvelijoiden kuin kasvattajien toimesta on edelleen paljon tekemistä. Turvallisuus on taattava seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustajille kaikissa tilanteissa ja siihen turvallisuusviranomaisten tulee kiinnittää erityistä huomiota.

Asiat menevät eteenpäin. Kiitos tästä kuuluu niille kaikille tasa-arvon eteen työtä tekeville ja SETAn aktiiveille, jotka ovat pitkään ajaneet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksia Suomessa. Heidän ansiostaan Pride-viikkona saamme juhlia Oulussa jo saavutettuja voittoja ja osoittaa mieltä vielä paremman tulevaisuuden puolesta.

Odotan innolla näkeväni taas rakkaan kotikaupunkini Oulun sateenkaaren värien peitossa ja pääseväni marssimaan ihmisoikeuksien puolesta ystävien ja tuttujen kanssa.

Tavataan Oulu Pridessa!

Jenni Pitko on vihreä kansanedustaja ja Oulu Priden suojelija.

Ajankohtaista