1. –7. 8. 2022

Oulu, Finland

Transihmisten näkyvyyden päivä 31.3.

Tänään 31.3.2022 juhlistetaan kansainvälistä transihmisten näkyvyyspäivää. Se tunnetaan laajemmin alkuperäisellä englanninkielisellä nimityksellään “Transgender Day of Visibility”, josta käytetään myös lyhennettä TDOV. Merkkipäivän perusti transaktivisti Rachel Crandall vuonna 2009 juhlistamaan ja yhdistämään transihmisiä ympäri maailman.

Transsukupuolisuus tarkoittaa sitä, että henkilö kokee sukupuolekseen jotain muuta kuin mitä hänen on ajateltu edustavan syntyessään. Transihminen voi olla naisen tai miehen lisäksi myös muunsukupuolinen, intersukupuolinen tai sukupuoleton.

Onko sinun tuttava- tai perhepiirissäsi transihmisiä? Tunnetko sinä itse sisimmässäsi olevasi jotain muuta kuin mihin muottiin ja malliin olet syntynyt? Jokaisen tulee saada etsiä omat vastauksensa siihen, keitä he ovat, ja miten he haluavat elää.

Tänä transihmisten näkyvyyspäivänä 2022 haluamme toivottaa Oulu Pride ry:n koko kirjavalla sateenkaarijoukkueella kaikille rohkeutta olla oma itsensä ja löytää oma suuntansa! 

Jos haluat tutustua transsukupuolisuuteen draaman ja komedian kautta, niin suosittelemme esim. “Isäni Marianne”-elokuvaa vuodelta 2020. Elokuva on sallittu kaikenikäisille.

Lisää transnäkyvyyden päivästä mm. Trans ry:n sivuilla: https://transry.fi/tag/tdov/

Ajankohtaista

Tule vapaaehtoiseksi Oulu Pridelle

Oulu Pride etsii vapaaehtoisia

Tiistai 19.4.2022

Oulu Pride järjestetään 1.8.–7.8.2022 lukuisina tapahtumina ympäri Oulua. Osa tapahtumista toteutetaan myös verkossa. Etsimme nyt joukkoomme innokkaita vapaaehtoisia erilaisiin talkootehtäviin. …

Lue juttu →
Oulu Pride etsii graafikkoa

Tule tekemään grafiikkaa Oulu Pridelle

Maanantai 11.4.2022

Etsimme innokasta graafikon taidot omaavaa vapaaehtoistyöntekijää iloiseen joukkoomme! Haluaisitko olla mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa Oulu Priden sateenkaarevaa visuaalista ilmettä? Tehtävään …

Lue juttu →