2. –8. 8. 2021

Oulu, Finland

Sateenkaariperheet lasten ja vanhempien hyvinvointia edistämässä

Tervetuloa kaikki perheet ja perhettä suunnittelevat osallistumaan Sateenkaariperheet ry:n järjestämään ohjelmaan Oulu Prideille. Sateenkaariperheet ovat lapsiperheitä, joissa yksi tai useampi vanhemmista kuuluu seksuaali- tai sukupuolivähemmistöön. Erilaisten sateenkaariperheiden kirjo on laaja ja perheet ovat keskenään erilaisia.

Sateenkaariperheet ry on sateenkaariperheiden lasten, vanhempien ja perhettä suunnittelevien oikeuksien puolustaja ja vertaistuen mahdollistaja. Yhdistyksen tavoitteena on edistää perheiden moninaisuuden huomioimista yhteiskunnassa, lisätä tietoisuutta sateenkaariperheistä, kehittää lainsäädäntöä ja palvelujärjestelmää tukemaan sateenkaariperheitä heidän kasvatustehtävässään sekä tarjota sateenkaariperheiden jäsenille heidän tarvitsemiaan tukipalveluita.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys välittää, tuottaa ja julkaisee tietoa, kouluttaa ammattilaisia, opiskelijoita ja perheitä, järjestää vertaistoimintaa, tapahtumia, neuvontaa ja tukipalveluita, kehittää perhepalveluita, tekee yhteistyötä kotimaisten ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa sekä vaikuttaa perhepoliittiseen päätöksentekoon monin eri tavoin.

Sateenkaariperheet ry on valtakunnallinen järjestö, joka toimii usealla paikkakunnalla. Paikalliset vapaaehtoiset toimijat toteuttavat alueellisesti vertaistoimintaa ja tekevät myös paikallista vaikuttamistyötä, esim. kouluttavat opiskelijoita ja ammattilaisia.

Oulussa perhetapaamiset ovat kerran kuukaudessa. Ne on suunnattu kaikille hlbtiqa+-ihmisten perheille. Perhetapaamiset ovat matalan kynnyksen tapahtumia, joissa tarjoilu tapahtuu nyyttäriperiaatteella, lapset leikkivät ja aikuiset juttelevat. Joillakin kerroilla saattaa olla jokin erityinen teema.

Tervetuloa mukaan Oulun Sateenkaariperheiden toimintaan! Lisätietoja oulu(at)sateenkaariperheet.fi. Facebookista löytyy sivu “Oulun seudun sateenkaariperheet” jossa tiedotetaan tulevista tapahtumista ja tapaamisista.

Tiistai 6.8.2019 klo 10.00–11.00
Satuhetki
Oulun pääkirjasto, laituri
Kaarlenväylä 3, 90100 Oulu
Kirjaston upeassa Laituritilassa sateenkaariteemainen satuhetki lapsille.

Keskiviikko 7.8.2019 klo 10.00–12.00
Rantatapaaminen
Nallikarin uimaranta
Nallikarinranta, 90510 Oulu
Tapahtumapaikalle on esteetön pääsy.
Sateenkaariperheiden puisto-/rantatapaaminen Nallikarissa. Leikitään, syödään eväitä ja uidaan säiden salliessa Nallikarin rannalla ja läheisessä leikkipuistossa. Tapaamisen merkkinä sateenkaarilippu.

Lauantai 10.8.2019 klo 13.30–18.00
Puistojuhla ja Piknik
Åströminpuistossa
Mannenkatu 1, 90100 Oulu
Tapahtumapaikalle on esteetön pääsy.
Puistojuhlassa lapsiperheille mm. pomppulinna ja kasvomaalausta yhteistyössä Pohjanmaan partiolaisten ja Suojasa ry:n kanssa. Sateenkaariperheet kokoontuvat piknikille pomppulinnan läheisyyteen.

Ajankohtaista

Kangasmerkki-kilpailun voittaja!

Perjantai 31.7.2020

Oulu Pride ry:n ja Cybershopin järjestämän kangasmerkkikilpailun voittaja on nyt valittu. Voittajaksi Oulu Pride ry:n hallituksen jäsenistä koostuva raati valitsi …

Lue juttu →

Vuoden 2020 Oulu pride peruttu.

Maanantai 1.6.2020

Hyvät Oulu Priden ystävät.  Oulu Pride ry:n hallitus teki 25.5.2020 raskaan päätöksen, ettei Oulu Prideä järjestetä vuonna 2020. Tähän päätökseen …

Lue juttu →

Kangasmerkki- kilpailu

Maanantai 18.5.2020

Tervetuloa mukaan suunnittelemaan uusi kangasmerkki Oulu Pridelle. Nyt sinulla on mahdollisuus saada oma kangasmerkki-ideasi toteutetuksi kangasmerkkikilpailussa, jonka Oulu Pride ry …

Lue juttu →