2. –8. 8. 2021

Oulu, Finland

Priden merkitys

Priden viestissä minua koskettaa eniten se, että jokainen meistä saa elää elämäämme juuri sellaisena kuin olemme. Pride muistuttaa siitä, että meistä jokainen on arvokas omana itsenään. Se tunne on voimauttava ja vaikuttava.

Ahtaat muotit ovat murenemassa ja monille nuoremmille ihmisille sukupuolten moninaisuus on jo itsestäänselvyys. Matkaa on kuitenkin vielä paljon. Translakiin on tehtävä merkittävä uudistus, ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia tulee parantaa edelleen määrätietoisesti.

Vähemmistöjen kohtaamisessa niin viranomaisten, asiakaspalvelijoiden kuin kasvattajien toimesta on edelleen paljon tekemistä. Turvallisuus on taattava seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustajille kaikissa tilanteissa ja siihen turvallisuusviranomaisten tulee kiinnittää erityistä huomiota.

Asiat menevät eteenpäin. Kiitos tästä kuuluu niille kaikille tasa-arvon eteen työtä tekeville ja SETAn aktiiveille, jotka ovat pitkään ajaneet seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksia Suomessa. Heidän ansiostaan Pride-viikkona saamme juhlia Oulussa jo saavutettuja voittoja ja osoittaa mieltä vielä paremman tulevaisuuden puolesta.

Odotan innolla näkeväni taas rakkaan kotikaupunkini Oulun sateenkaaren värien peitossa ja pääseväni marssimaan ihmisoikeuksien puolesta ystävien ja tuttujen kanssa.

Tavataan Oulu Pridessa!

Jenni Pitko on vihreä kansanedustaja ja Oulu Priden suojelija.

Ajankohtaista

Syyskokous la 16.10 klo 15–18. Taustalla vesistö, jota reunustaa ruskainen metsä, taivaalla sateenkaari.

Syyskokous 2021

Maanantai 11.10.2021

Oulu Pride ry:n syyskokous pidetään lauantaina 16.10.2021 klo 15–18 Aleksinkulmassa kokoustila Ainolassa (Aleksanterinkatu 9, sisäänkäynti sisäpihan puolelta). Tulkaa rohkeasti mukaan …

Lue juttu →

Oulu Pride palaute­lomake

Lauantai 14.8.2021

Hyvä Oulu Priden kävijä! Meillä Oulu Pridessä kävijöiden palaute tapahtumastamme on tärkeä, sillä pyrimme tekemään juuri teille hyvän tapahtumaviikon. Mikä …

Lue juttu →