29. 7. –5. 8. 2024

Oulu, Finland

Oulun kaupungin­teatterin puku­näyttely

Huom. Tämä tapahtuma järjestettiin vuonna 2021!

2.8.2021–8.8.2021
Oulun kaupunginteatteri, Teatterin ikkunanäyttely
Kaarlenväylä 2, 90015 Oulu
Tapahtumapaikalle on esteetön pääsy.

Oulun kaupungin­teatterin puku­näyttely

Oulun kaupunginteatteri, Teatterin ikkunanäyttely

Kaarlenväylä 2, 90015 Oulu

Hae reittiohjeet →

Hulluttelevat Fidelio-oopperan PRIDEpuvut pursuavat iloa

Ludvig van Beethovenin Fidelio on yhä polttavan ajankohtainen ooppera. Fidelio nähtiin Oulun teatterissa suurella näyttämöllä alkuvuonna 2020, ja se kertoo sananvapaudesta, rakkaudesta, oikeudenmukaisuudesta, ihmisoikeuksista ja tasa-arvosta. Teemoista, jotka ovat pinnalla taas nyt 2020-luvulla, ja miten hyvin sen sisältö ja sanoma sopikin Oulun Fidelio-oopperan loppukohtauksen Pride-tulkintaamme.

Näitä teemoja pukusuunnittelija Pasi Räbinä on halunnut tuoda esille hurjan karnevalistisella ja Pride-tulkintaa tukevalla tavalla. Fidelio-opperaan suunnitellut värikkäät ja karnevalistiset puvut korostavat juuri Pride-henkeä; rakkautta, iloa, vapautta ja itsensä hyväksymistä. Värikylläistä hulluttelua on riittänyt kuoron loppukohtauksen viiteenkymmeneen erilaiseen pukuun, jotka on tehty yksistään oopperassa esiintyvälle kuorolle sekä solisteille. Yksi esitys imee toistasataa pukua, jotka vaihtuvat reilun parin tunnin esityksen aikana.  ”Tässä oopperassa sain hullutella oikein kunnolla”, pukusuunnittelija Räbinä sanoo ja helähtää nauramaan.

Nämä upeat, yksityiskohtaiset ja väriloistoa hehkuvat puvut ovat näytillä teatterin ikkunoissa Oulu Pride -viikon ajan 2.8.—8.8.2021. Tervetuloa ihastelemaan!