29. 7. –5. 8. 2024

Oulu, Finland

Queer-näyttely

Huom. Tämä tapahtuma järjestettiin vuonna 2022!

2.8.2022–14.8.2022
ma-to 10–22
pe 10–00
la 10–22
su 11–21
Tähtitornin kahvila
Linnansaari 1, 90100
Näyttelypaikkaan jyrkät portaat.

Queer-näyttely

Tähtitornin kahvila

Linnansaari 1, 90100

Hae reittiohjeet →

Oulu Priden ensimmäinen queer-henkinen näyttely ylpeänä esittää monipuolisen kattauksen upeita taitelijoita ja heidän töitään.

Taitelijaesittelyt heidän omin sanoin:

KaltAlien
KaltAlien on Vaalalaissyntyinen, Berliinissä asuva queer taiteilija. Hän on tunnettu hahmo Berliinin Rave/Techno-skenessa, ja taiteensa liittyykin nimenomaan näihin aiheisiin.

Galaxy Rave on paikka johon techno fanit menevät kuolemansa jälkeen, tätä alamaailmaa pyörittävät Egyptiläiset jumalhahmot.

Yhteydenotot ja lisää maalauksistaan Instagram @galaxy_rave_art

Sinikka Rantalankila
Sinikka Rantalankila/Kiika

Kuvantekijä, eläkeläinen ja feministi, joka on opiskellut kuvataidetta Limingan taidekoulussa ja Lapin yliopistossa sekä monilla eri kursseilla. Tekee grafiikan ja maalaamisen lisäksi keramiikkaa ja lasitaidetta.

Instagram @kiikan_kuvat

Janita Koivisto
38v, asuu Kellon Kiviniemessä.

Olen ammatiltani kirjanpitäjä ja kotoisin Sievistä. Muutin Ouluun n. 12 vuotta sitten. Syksyllä 2018 muutin mieheni ja Ossi-corgin kanssa Kellon Kiviniemeen. Olen maalannut ja tehnyt käsitöitä koko ikäni mutta tilanpuutteen vuoksi en ole voinut maalata säännöllisesti. Kun ostimme oman kodin Kellosta, sain itselleni sopivat työskentelytilat. Minulla on Facebook-tili josta maalaukseni löytyvät nimellä Diipa Daapa Design. Käytän maalauksissa akryylimaaleja ja eri tekniikoilla teen eri tyylisiä tauluja.

Tiina Mäki
“Pride 016 – valokuvia pohjoisesta ylpeydestä” – Tiina Mäki

Dokumentaarisia valokuvia pienistä suurista pridetapahtumista Lapissa vuonna 2017. Vuonna 2017 itsenäinen Suomi täytti 100 vuotta ja tasa-arvoinen avioliittolaki astui voimaan. Samaisena vuonna rikottiin rajoja myös maamme pohjoisilla alueilla kun Lapissa vuoden aikana järjestetään kolme pride-tapahtumaa:  Arctic Pride Rovaniemellä, Border Pride Torniossa/Haaparannalla ja Saamenmaan seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen Sápmi Pride ensimmäisen kerran Inarissa.

Carmen Kekki
Olen taiteilijana intuitiivinen kokeilija. Luon mielelläni erityisesti abstraktia taidetta sekä kausittain myös kehofiguureja, tekniikkana pääasiassa akryylimaalit. Harvemmin suunnittelen teosta etukäteen vaan annan intuition johdattaa minua. Inspiroidun mm. tunteista, musiikista ja luonnosta sekä kaikesta kauneudesta ja väreistä mitä näen ympärilläni päivittäin. Teokseni ovat useimmiten värikylläisiä katseenvangitsijoita. Maalaan taidetta myös tilausteoksina, kysy rohkeasti tästä vaihtoehdosta. Kuvataiteen lisäksi toinen intohimoni on tanssi, jonka opettaminen on ammattini.

Emilia Laatikainen
Olen Emilia Laatikainen, 26-vuotias kuvataiteen opettaja ja sarjakuvantekijä Oulusta. Näyttelyssä oleva sarjakuva käsittelee sitä, kuinka olla liittolainen sukupuolivähemmistöön kuuluville ihmisille. Pienemmät teokset käsittelevät voimaantumista oman sateenkaarevuuteni kanssa.

Saija Candelin
Ateljeeni sijaitsee Taitelijatalossa Kulttuurikasarmilla, Oulun Hiukkavaarassa. Olen Suomen Taitelijat ry:n jäsen ja teen taidetta erilaisilla tekniikoilla ja suurella sydämellä.

Joni Tyni
Joni Tyni on Raahesta kotoisin ja nykyään Oulussa asuva graafinen suunnittelija.

Valokuvaamisen lisäksi kuvittamisesta on tullut keino tehdä taidetta. Parhaiten Jonin töistä esille on tullut kullitarrat, joita hän on kuvittanut useamman vuoden. Taiteen tarkoituksena on vähentää penikseen liittyviä tabuja ja niihin kohdistuvaa arvostelua. “Kaikki penikset ovat erilaisia. Pornoteollisuus antaa väärän kuvan siitä, millainen peniksen pitää olla tai miltä sen pitää näyttää.” Kehonrakennus ja ihmisen fysiologia sekä anatomia on kiinnostanut aina. “Näen ihmisen vartalon taideteoksena. Haluan tuoda esille nämä teokset taiteessani.”

Omia töitä Joni tekee vapaa-ajallaan. “Teen taidetta juuri silloin kuntuntuu hyvältä. Taide kuuluu kaikille, mutta tarkoituksena on kehittääitseäni henkilönä, suunnittelijana ja taiteilijana. Haluan myös tuodaesiin asioita, joista ei uskalleta puhua.” Yhteiskunnalliset aiheet, valot, varjot, yksityiskohdat ja arkkitehtuuri sekä ihmiset ja heidän persoonat ovat asioita, joista Joni saa inspiraationsa. “Onko taiteeni kiinnostavaa? Uskon että kaikki taide kiinnostaa jollakin tavalla, tärkeintä kuitenkin on, että pystyy herättämään taiteellani tunteita.”

___________________________

Olet sydämellisesti tervetullut näyttelyyn.