31. 7. –7. 8. 2023

Oulu, Finland

Oulu Priden pää­päivänä ennätys­yleisö

Oulu Pride -viikkoa vietettiin 31.7.–6.8. ja viikon tapahtumat keräsivät runsaasti yleisöä. Oulu Priden pääpäivä oli lauantai 5. elokuuta, joka keräsi ennätysmäärän yleisöä Pride-kulkueeseen ja puistojuhlaan. Oulu Pride arvioi, että kulkueeseen osallistui 2 500–3 000 henkilöä sekä puistojuhlaan 4 000–4 500 henkilöä.

“Tämä osoittaa, miten vahva tuki Oulussa on sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöille. Nyt tuntuu erityisen ylpeältä olla oululainen”, kommentoi Oulu Pride ry:n puheenjohtaja Minna Pallari.

Tapahtumaviikko sujui hyvin rauhallisesti ja isommilta järjestyshäiriöiltä vältyttiin.

“Vastaanotto Oulu Pride -viikon ohjelmalle on ollut todella positiivista ja tilausta tämän kaltaisille tapahtumille on selkeästi kovasti. Pitkä yhteinen urakka on takana ja tällä hetkellä fiilis on väsynyt mutta onnellinen siitä, miten kaupunki on ottanut Priden omakseen!”, iloitsee Oulu Priden tuottaja Topi Paananen.

Kuvat: Silja Aalto

Ajankohtaista

Oulu Pride etsii tuottajaa!

Perjantai 1.9.2023

Oletko seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien vahva puolestapuhuja? Haluatko tehdä yhteiskunnallisesti tärkeää vaikuttamistyötä? Haluaisitko näköalapaikan Pohjois-Suomen suurimman ihmisoikeustapahtuman suunnitteluun ja toteuttamiseen? …

Lue juttu →