1. –8. 8. 2022

Oulu, Finland

Uusi sateenkaari­joukkue 2022 aloitti toimintansa

Oulu Pride ry kokoontui lauantaina 22.1.2022 iloisissa merkeissä hallituksenvaihtokaronkassa! Uusi hallituksemme on valmiina sekä iloisella että vastuullisella mielellä järjestämään kaikkien aikojen parhaimman Oulu Pride -viikon 1.–7.8.2022! Viikko huipentuu lauantaina kulkueeseen ja päätapahtumaan, joihin vuosi vuodelta osallistuu yhä enemmän sateenkaarimyönteisiä avarakatseisemman maailman puolestapuhujia!

Tämän vuoden Pride-viikon teemaksi on valittu kansainväliset sateenkaarioikeudet. Haluamme nostaa esille globaalilla tasolla tapahtuvia sateenkaari-ihmisten kohtaamia vääryyksiä ja ihmisoikeusrikkomuksia. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvat ihmiset kuitenkin kokevat rikkomuksia ja moniperusteista syrjintää myös Suomessa. Moniperusteisella syrjinnällä tarkoitetaan esimerkiksi sitä, että sama henkilö voi kokea tulevansa syrjityksi yksilö- tai rakennetasolla usean eri asian takia, jotka liittyvät hänen omaan tapaansa ilmaista seksuaalisuutta ja sukupuolen moninaisuutta.

Hallituksemme on sitoutunut Pride-järjestelyissä ja itse tapahtumassa juhlistamaan ja alleviivaamaan periaatteidemme mukaisesti jokaisen vapautta olla oma itsensä. Samalla myös muistamme yhteisvastuullisen velvollisuutemme rakentaa ja parantaa yhteiskuntaa ja maailmaa, joka ei ole vielä tasa-arvoinen tai yhdenvertainen kaikille.

Olet tervetullut mukaan toimintaamme yhdistyksemme jäsenyyden kautta. Tulemme myös kevään aikana etsimään innokkaita vapaaehtoisia Pride-viikon tapahtumien järjestämiseen! Seuraathan tulevia tiedotteita sosiaalisessa mediassa: Facebook & Instagram.

Tervehtien Oulu Pride ry:n hallitus 2022:

  • Minna Pallari, hallituksen puheenjohtaja
  • Nina Keränen, varapuheenjohtaja
  • Miru Heikkinen, sihteeri
  • Helena Louhela, sometiedottaja
  • Katariina Pohto, rahastonhoitaja
  • Timo Ranz, tiedottaja
  • Kajetan Zelech-Alatarvas, sponsorivastaava
  • Maija Junnonaho, hallituksen varajäsen
  • Sanna Pallari, hallituksen varajäsen

Ajankohtaista

Ihmisiä istumassa nurmella Oulu Priden puistojuhlassa.

Turvallisuus­tiedote Oulu Pride 2022

Perjantai 5.8.2022

Monien mielissä ovat Oslon, Helsingin pääkirjaston ja Lapuan viimeaikaiset tapahtumat. Me olemme tänä vuonna kiinnittäneet erityistä tarkkuutta turvallisuuteen ja pyrkineet …

Lue juttu →

Oulu Pride 2022 kulkue ja puistojuhla

Torstai 4.8.2022

Oulu Pride ry ja yhteistyökumppanit toivottavat kaikki tervetulleiksi osallistumaan Pride-kulkueeseen ja Puistojuhlaan lauantaina 6.8.2022. Kyseessä on kannanotto yhdenvertaisuuden puolesta. Tapahtumasta …

Lue juttu →