2. –8. 8. 2021

Oulu, Finland

Pinkkipesua vai aitoa tukemista!

Olemme Oulu Pride ry:ssä tehneet tämän vuoden prideä jo viime syksystä asti, ja yksi tärkeimmistä asioista johon olemme panostaneet laajan ja kattavan ohjelman lisäksi (lähes 60 ohjelmakohtaa!) on priden rahoitus. Totuus on se, että ilman rahoitusta emme voi tuottaa näin mittavaa ja monipuolista viikon tapahtumaa. Näin haluankin priden tuottajana hieman avata priden rahoituksen taustoja.

Olemme saaneet mukaan tänä vuonna myös valtakunnallisia tukijoita, ja näen sen priden tuottajana hyvänä suuntauksena. Monetkaan oululaiset yritykset eivät kuitenkaan vielä ole heränneet siihen, että alkavalla prideviikolla tulee Ouluun paljon sateenkaarituristeja. Myös paikalliset seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustajat kuluttavat prideen rahaa. Viikkoa on odotettu paljon, ja se on vuosi vuodelta näkyvämmin esillä Oulussakin. Maailmalla tämä ilmiö on huomattu, ja todettu myös, että sateenkaarikansalaiset ovat uskollisia asiakkaita, joihin kannattaa satsata. Pinkkirahassa ei ole kuitenkaan kyseessä pelkästään positiivisista arvoista, vaan ikävimmässä tapauksessa yritys saattaa alkaa ratsastamaan priden väreillä, ja näin tahkota vain tulosta yhdenvertaisuuden kustannuksella ilman todellista tasa-arvoa yritystoiminnassaan.

Kun yritys lähtee rahoittamaan prideä, niin yhtenä vaatimuksena on se, että yrityksen arvot ja ihmisoikeudet vastaavat priden periaatteita: jokainen asiakas otetaan yhtä tärkeänä kuluttajana vastaan, myös yrityksen henkilöstöä kohdellaan tasa-arvoisesti riippumatta henkilöstön jäsenistön taustoista, ja yrityksen imago on tasa-arvoa tukeva.

Juuri sinä asiakkaana ja kuluttajana voit ilmaista mielipiteesi ostoskäyttäytymiselläsi: hankkimalla palvelut ja tuotteet niistä yrityksistä, jotka ovat aidosti yhdenvertaisuuden puolella.

Haluankin tässä vaiheessa priden tuottajana kiittää lämpimästi seuraavia tahoja, jotka ovat suoraan tukeneet Oulu Prideä:

Pääyhteistyökumppanit: Oulun kaupunki, Liikuntakeskus Hukka, Taike, Hartwall ja OAMK.

Muut tukijat ja yhteistyökumppanit: Hiottu, Yhdenvertaisuusvaltuutettu, Kiks, Oulun Juhlaviikot, Maistila, Ruohonjuuri, AIESEC, Amnesty International Suomen osasto, Oulun kaupungin nuorisopalvelu, Hivpoint, Sokos Hotell Arina, Tmi Virpi Väisänen, PAM, Perhehoitokumppanit, Eläintarvike Muskettikoira, Tuomiokirkkoseurakunta, Oulun Demarit, Vuolle, Tuokio, North Pole Dance Company, Tuba Food & Lounge, Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoret, Kura, Kanttia2, Oulun Musiikkivideofestivaali, Oulun Seta ry, Seta ry, Vihreät Oulussa, Hamisolutions, Club Teatria, Valokuvaaja Markku Kuuselo, Ilmakitara, Kuuleva, K-supermarket Pekuri, K-supermarket Hovihalli, 1bar, Elokuvateatteri Star, Kotiväki-hanke ja Tanssikoulu Yasmine.

Vietetään upea prideviikko! Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus kuuluu kaikille.

Martu Väisänen on Oulu Priden tuottaja

Ajankohtaista

Syyskokousuutisia

Syyskokousuutisia

Torstai 21.10.2021

Vuoden 2021 syyskokous pidettiin lauantaina 16.10.2021. Kokouksessa päätettiin mm. Oulu Pride 2022 teema, jäsenmaksut ja uusi yhdistyksen hallitus. Vuoden 2022 …

Lue juttu →
Syyskokous la 16.10 klo 15–18. Taustalla vesistö, jota reunustaa ruskainen metsä, taivaalla sateenkaari.

Syyskokous 2021

Maanantai 11.10.2021

Oulu Pride ry:n syyskokous pidetään lauantaina 16.10.2021 klo 15–18 Aleksinkulmassa kokoustila Ainolassa (Aleksanterinkatu 9, sisäänkäynti sisäpihan puolelta). Tulkaa rohkeasti mukaan …

Lue juttu →